ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η υποβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου Αμαρουσίου όσο αφορά την υλικοτεχνική υποδομή έχει βαρέσει κόκκινο. Μετά τις απαράδεκτες τριτοκοσμικές συνθήκες που εξακολουθούν να επικρατούν στο αμαξοστάσιο, σειρά παίρνει το Δημαρχείο. Συγκεκριμένα ο φωτισμός σε μια σειρά υπηρεσίες, όχι απλά δεν είναι επαρκής, δεν υπάρχει καθόλου. Αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στη κυριολεξία να βγάζουν τα μάτια τους προκειμένου να διαβάσουν ένα έγγραφο.

Να θυμίσουμε, ότι τη συντήρηση του ηλεκτροφωτισμού την έχει αναλάβει εργολάβος προκειμένου να την αναβαθμίσει να την κάνει «οικολογική». Όμως ο εργολάβος αντί να την αναπτύξει, να την κάνει «οικολογική» όπως θέλει να δηλώνει η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου, την κατάργησε τελείως. Να υπενθυμίσουμε επίσης ότι προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των εργαζομένων, οι όποιες εργασίες πραγματοποιήθηκαν, έγιναν νυχτερινές ώρες και Κυριακές στη <<ζούλα>> ,για να μην τους πάρει χαμπάρι το Σωματείο και τους σταματήσει.

Αντί λοιπόν ο κος Δήμαρχος να γυρίζει βίντεο με τα έργα βιτρίνας που έχει κάνει κατασπαταλώντας εκατομμύρια ευρώ, ας ασχοληθεί και με τις υπηρεσίες του, που στην κυριολεξία υπολειτουργούν λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και σήμερα λόγω της έλλειψης φωτισμού.

Για ακόμα μια φορά αποδεικνύεται ότι όποια υπηρεσία πέρασε στα χέρια των εργολάβων στην καλύτερη των περιπτώσεων υποβαθμίζεται ή και καταργείται. Και στη περίπτωση μας καταργήθηκε. Αυτό είναι το νέο μοντέλο που θέλουν να επιβάλλουν συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπηρεσίες στο βωμό υπεράσπισης των εργολαβικών συμφερόντων.

Αίσθηση κάνει και η στάση του Τεχνικού Ασφαλείας, όπου μέχρι σήμερα δεν έχει βγάλει κουβέντα. Αλήθεια ο έλεγχος που πραγματοποιήθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας στο δημαρχείο και το αμαξοστάσιο αυτά δεν τα είδε;

Καλούμε τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου να σταματήσει να παίζει στη κυριολεξία με την υγεία των εργαζομένων. Αποτελεί ξεφτίλα για το δήμο, οι εργαζόμενοι να δηλώνουν ότι δεν έχουν επαρκή φωτισμό, αποτελεί ξεφτίλα να δηλώνουν στους τεχνικούς τομείς (καθαριότητα, πράσινο κ.λ.π) ότι δεν έχουν τα απαραίτητα μέσα ατομικής προστασίας και ο Δήμαρχος να κωφεύει.

Ο εμπαιγμός τελείωσε. Αρκετά ανεχτήκαμε τα τερτίπια τους και τις υποσχέσεις τους. Από σήμερα παίρνουμε μέτρα. Το Δ.Σ. του Σωματείου Αμαρουσίου τις επόμενες μέρες θα εξαγγείλει σειρά κινητοποιήσεων με σκοπό την ικανοποίηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων για όλους τους χώρους δουλειάς.

Εκ του Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου